Quartier Bleu

Het project Quartier Bleu is zonder twijfel de belangrijkste ontwikkeling van de Blauwe Boulevard in het vooruitschiet. De nv Kanaalkom, bestaande uit de private partners Chateaux Real Estate en Matexi, zijn in november 2015 gestart met de realisatie van dit binnenstedelijk project. Het project aangrenzend aan het huidige stadscentrum én de Kanaalkom krijgt een mix van stedelijke functies: wonen, winkelen, recreatie en parkeren. Vlak naast het water, aan de kade, wordt het aangenaam wandelen of vertoeven in een van de horecazaken. De Promenade wordt de nieuwe verbindingsweg naar het stadscentrum en door een nog te bouwen fietsers- en voetgangersbrug wordt het project ontsloten via het water. De tekeningen van de architecten van De Gregorio & Partners en hun Italiaanse collega Antonio Citterio staan zonder twijfel garant voor een zuiderse stijlvolle architectuur.

De Kanaalkom was in een ver verleden een bloeiende economische buurt dankzij de gelatinefabriek, de gasfabriek en het slachthuis, met het kolenspoor en de mouttoren als herkenningspunten. Maar sinds de sluiting van de fabrieken ligt het gebied er verlaten bij. Sommige gebouwen werden omgebouwd tot opslagplaatsen of kantoren, maar doorgaans bleef de site gekenmerkt door leegstaande gebouwen en braakliggende terreinen. Eindelijk gaat de site nu de bestemming krijgen die ze verdient anno 21ste eeuw.

Quartier Bleu

LIGGING & TROEVEN

Het Quartier Bleu is een nieuw inbreidingsproject van de stad Hasselt aan het kanaalkom of beter gekend De Blauwe Boulevard. Het heeft een gelijke densiteit als de binnenstad en combineert een diversiteit aan functies zoals appartementen, woningen, winkels, kantoren, horeca, parkings, open ruimtes, …

Het Quartier Bleu vormt een volledig nieuw stadsdeel met allerlei voorzieningen die een woonbuurt kenmerken. Met de herinrichting van de kop van de Kanaalkom, de Kattegatstraat en het vernieuwde Molenpoortplein worden het havenkwartier en de binnenstad mooi met elkaar verbonden.

Dit stadsontwikkelingsproject wordt gerealiseerd in samenwerking met de stad Hasselt die de inrichting van het openbaar domein voor haar rekening neemt. Dankzij deze opwaardering zal de Kanaalzone terug aansluiting vinden met de binnenstad en een belangrijke meerwaarde betekenen voor de bovenregionale aantrek van de stad Hasselt.

Door de beschikbare ruimte, de ideale ligging nabij de binnenstad en het water is alles aanwezig om van de Blauwe Boulevard en Quartier Bleu één van de boeiendste plekjes van Hasselt te maken.

Quartier Bleu

FACTS & FIGURES

Het is zo ver! Het eerste grondtransport per boot luidt het nieuwe project aan de Kanaalkom in. De werken voor het project Quartier Bleu zijn hiermee officieel gestart. Voorbijgangers kunnen aan de informatiepanelen de toekomstige sfeer aan het water al bijna proeven.

Quartier Bleu zorgt voor de realisatie van een nieuw stadsdeel van Hasselt. Een stadsdeel dat gekend staat voor een leuke, aangename sfeer aan het water. Het is een plek die u ongetwijfeld niet wilt missen! De verkoop van woningen in Quartier Bleu starten vanaf september 2016 maar u kan zich nu reeds registreren zodat u deze unieke kans zeker niet zal missen!

Quartier Bleu

OVERZICHT PROJECT