Stadshaven

Het project Stadshaven, aan de Blauwe Boulevard, is een ontwikkeling in handen van de Group Onclin. De vroegere AVEVE-site heeft plaats gemaakt voor de bouw van luxe appartementen en commerciële ruimtes. De plannen van Stadshaven zijn van architectenbureau De Gregorio & Partners en hun Italiaanse collega’s Andrea Leonardi en Arassociati. De ontwikkeling van de Blauwe Boulevard, het gebied rond de Kanaalkom, gaat het Hasselts stadscentrum groter en aantrekkelijker maken. Het uitgangspunt is groeien in harmonie met het bestaande historisch centrum. Het concept van Stadshaven steunt op een afwisseling van grandeur en intimiteit. De Italiaanse achtergrond van de architecten zorgt voor de onmiskenbare Italiaanse touch. Het project bevestigt de hoofdplaats van de provincie Limburg in haar positie als smaakvolle voorbeeldstad.

Stadshaven is het afgeronde gebouw op de hoek van de Groene en Blauwe Boulevard met een directe aansluiting naar de binnenstad. Achter het project creëren we een toffe nieuwe stadsstraat. Hoewel ze verkeersvrij is, heeft ze een redelijke breedte, afgezoomd door een dubbel rij bomen, waardoor ze als een klein plein zal ervaren worden. Het is hierlangs dat de Spartacuslijn zijn weg vindt naar de Groene Boulevard en de Boudewijnlaan.
De gebogen architectuur vormt een aantrekkelijke toegangspoort voor de ontdekking van al het goeds dat de Blauwe Boulevard te bieden zal hebben. Stadshaven is één van de sleutelgebouwen van de nieuwe ontwikkelingen aan de Hasseltse Kanaalkom.

Stadshaven

LIGGING & TROEVEN

Stadshaven is de verbindginspoort tussen het Hasselts stadscentrum en de nieuwe buurt van de Blauwe Boulevard die in volle ontwikkeling is. Hasselt is de 3e shoppingstad van Vlaanderen en alom gekend voor haar divers aanbod van winkelketens, boetieks en horeca-aangelegenheden. Hasselt is goed ontsloten door de autosnelwegen E313 en de E314 en ook het openbaar vervoer is er goed uitgerust. De inwoners van Stadshaven zullen voor de deur de spartacustram kunnen nemen die hen over heel Limburg tot in Maastricht vervoert. Met de aanwezigheid van het bekende Modemuseum tegenover het project is de cultuurbeleving nooit ver weg.

Op het gelijkvloers bevinden zich winkelruimtes. De appartementen op de verdiepingen zijn ruim en voorzien van aangename raampartijen. Het gebouw wordt opgetrokken in een hedendaags vormgeving met een stijlvolle Italiaanse invloed. In de gevelopbouw, de materiaalkeuze en de manier waarop het project op de Groene Boulevard wordt aangesloten, is duidelijk de hand te herkennen van het architectenbureau Andrea Leonardi en Arassociati; beiden medewerkers van wijlen Aldo Rossi en al sinds 1989 in Hasselt actief.

De straatgevel van Stadshaven doet klassiek aan, maar is verfijnd hedendaags. De gevel is hoofdzakelijk opgebouwd in natuursteen en gaat richting de Heilig Hartwijk over in baksteen. De terrassen zijn zo verwerkt dat ze klasse uitstralen en niet storen ten aanzien van buren en publiek domein. Stadshaven zal zich perfect inpassen in de stedelijke identiteit van Hasselt.

Stadshaven

FACTS & FIGURES

Stadshaven telt 62 luxe appartementen en penthouses, verdeeld over 5 verdiepingen. De appartement hebben een grote diversiteit in type, oppervlakte en afwerking. De appartementen (van 55 tot bijna 200 m²) hebben elk een eigen terras van 10 m² tot meer dan 400 m². De ruime ondergrondse parking biedt ruimte aan 80 wagens, verdeeld over open staanplaatsen en garageboxen.
De werken zijn gestart in december 2013 en de oplevering van het hele project is voorzien in september 2015. Het bouwproces is in handen van de Hasseltse aannemers Democo/Kumpen. Het project Stadshaven van Châteaux Real Estate heeft een investeringswaarde van 18.000.000 euro.
De meeste appartementen vonden reeds een nieuwe eigenaar, maar een 16-tal appartementen met zowel 1, 2 of 3 slaapkamers staan nog te koop.

Stadshaven

OVERZICHT PROJECT