Rongese Park

De plek die we vandaag Rongese Park noemen, heeft diepe wortels in het verleden. Ze staat nu symbool voor het wonen van morgen: gevarieerd aanbod aan democratische prijzen, in het groen – gedeeltelijk ondergronds zelfs, discreet ingebed in een gezellige buurt.

Welkom in je toekomst.
Die maak je er samen met de bewoners van Runkst. Rongese Park verbindt deze volkse buurt met het geanimeerde stadsleven vijfhonderd stappen verderop. Hier begint jouw verhaal, en dat is geen sprookje.

 

Rongese Park

LIGGING & TROEVEN

Het Rongese Park is een ingesloten groene long die bijna raakt aan de Sint-Truidersteenweg. Deze open ruimte verbindt de achtertuinen van de Vooruitzicht-, Boomkens-, School- en Fonteinstraat. Die ruimte blijft open en het volkse karakter van het park blijft behouden. Residentie Rongese Park brengt nieuw leven op de plek waar vroeger langs de Sint-Truidersteenweg een marmerbewerker gevestigd was.

Met hun groendaken en huizen die gedeeltelijk verzinken in de grond zijn de woningen bewust heel discreet en onopvallend aanwezig. De bewoners én de buurtbewoners kunnen naar hartenlust genieten van het vrij toegankelijke en door de stad onderhouden park. Daar geraak je in – en ontspannen weer uit – langs passages in de Vooruitgangsstraat, de Schoolstraat en aan de voorkant langs de Sint-Truidersteenweg – waar de Bloemenstraat en de Fonteinstraat op de steenweg uitkomen.

Door zijn ligging, vlak over de spoorwegbrug en net buiten de kleine ring wordt Rongese Park voor voetgangers, schoolkinderen en buurtbewoners echt een rustige en natuurlijke toegangspoort tot Runkst. Tot de achterliggende straten die door de spoorweg grotendeels van Hasselt zijn afgesneden. Zo past Rongese Park ook in de visie van het stadsbestuur om de bestaande groene ruimtes in en rond Hasselt maximaal te verbinden en op te stellen voor het publiek.

Rongese Park

FACTS & FIGURES

Rongese park bestaat uit twee woningtypes, met name de parkwoningen en de appartementen. Er zijn 8  parkwoningen die zich in het park zelf situeren in een oase van groen.

Rongese Park

OVERZICHT PROJECT